ENGLISH

Oljebolags-VD gör grön resa – möt Eternalis nya vd Andreas Forssell

Med ett stort intresse för hållbarhet och över 20 års erfarenhet från olika typer av ledande befattningstjänster välkomnar Eternali Andreas Forsell som ny vd för bolaget. 

Med bakgrund inom energi och hållbarhet axlar nu Andreas Forssell rollen som vd och är med och bryter ny mark inom råvarusektorn med ett starkt ESG-fokus och hållbara affärer. Han kommer senast från en vd-post på det internationella bolaget Crown Energy, ett börsnoterat bolag verksamt inom oljeprospektering samt kommersiella fastigheter i Afrika och mellanöstern. Nu är han redo för nya utmaningar hos Eternali.

– Jag vill lägga mina kommande år på att bygga ett råvarubolag med ESG-fokus där trä är den hållbara råvaran för framtiden. Jag vill dessutom vara med och ta Eternali till börsen då det skulle bli ett unikt listat bolag, säger Andreas Forssell.

Han menar att vad oljan var för 1900-talet, kommer trä att vara för 2000-talet.

– Det är en insikt som kommit till mig under diskussioner jag haft med Eternali. Efter en kurs på Harvard i Sustainable Business Strategy har dessa insikter förstärkts. Jag älskar råvaror, därför är det så spännande att vi är mitt i ett skifte för det, säger han.

Eternalis grundare, Marcus Jibreus, menar att Andreas Forssell är perfekt för rollen och ser väl framemot hur han ska fortsätta driva bolaget framåt.

– Vi är oerhört glada att Andreas delar vår syn på hållbara affärsmodeller för råvaror och fokus på ESG och de globala klimatmålen. I det pågående skiftet från fossilt till hållbart är träråvara en drivande omställningskraft. Dessutom tar Andreas med sig värdefull erfarenhet generellt från råvarubaserad och internationell verksamhet, men även börserfarenhet, säger Marcus Jibreus.
Kontakta oss

Stockholm
Birger Jarlsgatan 20 114 34 Stockholm Sverige
emission@eternali.se 

Belém
Rua 28 de Setembro, 1226 Belem/PA 66053-355 Brazil
emission@eternali.se 

www.eternali.se