ENGLISH

ESG-bolaget Eternali rekryterar Hållbarhetschef

-       Det kanske framstår lite bakvänt att vi säger att vi är ett ESG-bolag och först nu rekryterar en Hållbarhetschef. Vid närmare eftertanke är det rätt naturligt; Vi har satt målen, tagit de principiella besluten och lagt de breda strategierna. Nu när den operationella uppstarten närmar sig är det dags att rekrytera även denna nyckelposition, förklarar Andreas Forssell, VD.

 

ESG-bolag, säger du, är inte det lite greenwashing över det?

-       Faktum är, och det är glädjande att utvecklingen gått så långt, att våra kunder, exempelvis stora europeiska pappers- och massatillverkare, har så pass höga ESG-krav att om de inte möts så blir det ingen affär. I och med att vi är en helt ny spelare på marknaden för hållbar skogsråvara så har bolaget fördelen av att inte ha en ryggsäck av historiska beslut inom ESG-området som i dagens ljus ter sig ohållbara. Vi har så att säga inget gammalt smutsigt att tvätta, utan börjar från ett vitt papper och vill agera rätt från början, säger Andreas Forssell.

 

Hållbarhetschefer är ju eftertraktade på arbetsmarknaden idag. Vad har Eternali att erbjuda?

-       Jag föreställer mig att den person som kommer till oss attraheras av den ganska unika kombination som vi erbjuder. Vi är ett litet bolag, det vill säga varje person är en stor kugge, samtidigt har vi en extrem tillväxtpotential. Vi planerar gå från noll kronor i omsättning 2021 till potentiellt hundratals miljoner på kort tid och dubbla det årligen de närmaste åren. Den tillväxten är möjlig tack vare att vi har access till skogsråvara som världens skogsindustri- och bioenergibolag skriker efter. En av de många intressanta dialoger som vi har idag med kunder är ett bolag som ska ställa om från fossilt kol till biokol från eukalyptus. Tar ett bolag det historiska steget så är självklart deras krav på ESG höga. Det betyder att vår Hållbarhetschef, bland mycket annat, bokstavligen kommer att arbeta med att möjliggöra skiftet från fossil till hållbar råvara. Sedan fördelen med att jobba i ett mindre, mer personligt bolag samtidigt som det är internationellt tror jag kan attrahera, säger Andreas Forssell.

 

Hur går rekryteringsprocessen till?

-       Vi jobbar med Agentum som tar fram lämpliga kandidater till oss. Intresserade kandidater är välkomna att läsa annonsen och gå vidare därifrån, avslutar Andreas Forssell.

 

 

Kontakta oss

Stockholm
Birger Jarlsgatan 20 114 34 Stockholm Sverige
emission@eternali.se 

Belém
Rua 28 de Setembro, 1226 Belem/PA 66053-355 Brazil
emission@eternali.se 

www.eternali.se