ENGLISH

Daniel Stålbo: ”Eternalis timing är helt rätt och scale-up planen solid”

-        Jag har investerat i och arbetat med med fintech-bolagen Zash (www.getzash.com) och Mocom Solutions (www.mocom.vc). Även om Eternalis affär är helt annorlunda så handlar det om att bygga bolag och i Eternali är grunden solid, timingen extremt bra och caset mycket intressant, säger Daniel.

-        Vad exakt attraheras du av?

-        Jag gillar case som bygger på starka megatrender. Det gör Eternali. Det ökande behovet av pappersfiber i olika former från allt till textilier till förpackningar lutar sig egentligen mot trenden med en ökande global medelklass. Miljarder rikare människor ger mer förbrukning av pappersfiber. Det är enkelt och starkt. Sen hela miljöfrågan så klart. Trä som ersättning till plast, bio-energi etc. Vi befinner oss i ett stort samhällsskifte och det här bolaget är väl positionerat att dra nytta av det.

-        Har du investerat själv i Eternali?

-        Ja. Jag har köpt 6 000 aktier i bolaget.

-        Varför väljer du att gå in i styrelsen just nu?

-        Jag kommer in i en spännande fas. ”Proof-of-concept” är ju den första leveransen och den sker redan i vår. Sen är det full fart mot listning för att finansiera det gigantiska leveransavtal som LOI:n avser. Den erfarenhet jag har av en listningsprocess från mitt arbete på www.neonode.com, noterat på Nasdaq New York, tror jag kan bidra i denna fas. Även om det ligger år av arbete att ta Eternali dit där det är idag så är det med första leveransen som bolaget ”föds” och med noteringen blir det ”myndigt”. Nu har jag chansen att få vara med om båda.

-        Vad ser du som ditt främsta bidrag i styrelsen?

-        Jag har lång erfarenhet av styrelsearbete från både start-ups och mogna bolag, bland annat från sju år som ledamot i Hammarby Fotboll AB (www.hammarbyfotboll.se) och tre år som ledamot i Anschutz Entertainment Group Sweden AB (www.aegworldwide.com). Mitt fokus som ledamot, oavsett bolag, är framför allt på två saker: 1) Vad är planen och behöver den revideras? 2) Uppföljning av management. Ledningen i Eternali har en bra plan, men vi lever ju i en föränderlig värld så den behöver alltid ifrågasättas. Som ordspråket går: ”När förutsättningarna förändras - ändra planen, inte målet.”

Kontakta oss

Stockholm
Birger Jarlsgatan 20 114 34 Stockholm Sverige
emission@eternali.se 

Belém
Rua 28 de Setembro, 1226 Belem/PA 66053-355 Brazil
emission@eternali.se 

www.eternali.se